پادکست (Podcast) یا تدوین صوتی، انتشار مجموعه ای از پرونده های رسانه دیجیتال است که توزیع آن در اینترنت با استفاده از خوراک (RSS) صورت می گیرد و معمولا توسط کاربران بر روی یک پخش کننده موسیقی دیجیتال قابل دریافت و پخش است. از پادکست (Podcast) چه می دانید؟
کلمه پادکست از ترکیب «پاد» گرفته شده از کلمه آیپاد (ipod) یا همان دستگاه پخش موسیقی شرکت اپل و «کست» برگرفته از کلمه برادکست Broadcast به معنی انتشار، درست شده است. پادکست مجموعه ای اپیزودیک از فایل های صوتی دیجیتال به صورت کلمه گفتاری است.
تهیه کننده پادکست که اغلب میزبان پادکست نیز هست، ممکن است تمایل به ابراز علاقه شخصی، افزایش دید حرفه ای، ورود به یک شبکه اجتماعی از افراد تاثیرگذار یا ایده های تاثیرگذار، ایجاد یک جامعه از بینندگان همفکر، یا ارائه آموزش و ایده های ایدئولوژیک (احتمالا تحت حمایت بشر دوستانه) داشته باشد.
یک سری پادکست معمولا دارای یک یا چند میزبان دوره ای است که درگیر بحث در مورد یک موضوع خاص یا رویداد فعلی هستند. پادکست ها تولید صدای استادانه و هنری را با نگرانی های موضوعی از تحقیقات علمی گرفته تا روزنامه نگاری های مختلف زندگی ترکیب می کنند.
نام
اصطلاح پادکست اولین بار توسط ستون نویس روزنامه گاردین و بن همرسلی روزنامه نگار بی بی سی مطرح شد که آن را در اوایل فوریه ۲۰۰۴ هنگام نوشتن مقاله برای روزنامه گاردین اختراع کرد. پادکست که روشی مبهم در انتشار اطلاعات صوتی است به یک رسانه شناخته شده برای توزیع محتوای صوتی تبدیل شده است، چه برای استفاده شرکتی و چه شخصی. پادکست ها از نظر فرم مشابه برنامه های رادیویی هستند. اما به صورت فایل های صوتی وجود دارند که می توانند با آسودگی شنونده، در هر زمان و هر مکان پخش شوند.
تولید
یک سازنده پادکست یک لیست اصلی از پرونده های موجود در سرور را به عنوان یک فید وب نگهداری می کند که می توان از طریق اینترنت به آن دسترسی داشت. شنونده یا بیننده از نرم افزار ویژه در رایانه یا پخش کننده رسانه معروف به podcatcher استفاده می کند که به این فید وب دسترسی پیدا می کند و آن را برای به روز رسانی بررسی می کند و فایل های جدید این مجموعه را بارگیری می کند.
این فرآیند می تواند برای بارگیری پرونده های جدید به صورت خودکار انجام شود. بنابراین ممکن است به نظر مشترکان برسد که پادکسترها قسمت های جدید را برای آنها پخش می کنند. پرونده ها به صورت محلی در دستگاه کاربر ذخیره می شوند و آماده استفاده آفلاین هستند.
انواع پادکست
۱- پادکست های پیشرفته و رمان های پادکست
پادکست پیشرفته شامل پیوندهایی به تصاویر است که با پادکست هماهنگ شده و آن را به نمایش اسلایدی روایت می کند. رمان پادکست، به عنوان “کتاب صوتی سریال سازی شده” یا “کتاب صوتی پادکست” نیز شناخته می شود. رمان ها یک فرم ادبی هستند که مفاهیم پادکست و کتاب صوتی را ترکیب می کنند. مانند یک رمان سنتی، یک رمان پادکست نیز اثری ادبی است. از پادکست (Podcast) چه می دانید؟
۲- پادکست های ویدئویی و زنده
پادکست ویدیویی شامل محتوای ویدیویی است. مجموعه های تلویزیونی وب اغلب به صورت پادکست ویدیویی توزیع می شوند.
فرق بین پادکست، فصل و اپیزود یا قسمت چیست؟
پادکست مجموعه ای از چندین محتوای ضبط شده است. درست مثل برنامه های تلویزیونی حول ایده یا درون مایه مشخصی می چرخد. این فایل های صوتی بر اساس ترتیب زمانی یا موضوعات ثانویه فصل بندی می شوند. هر فصل نیز خود شامل فهرستی از اپیزودهای مستقل است.
تایم شیفت یا تاخیر زمانی درباره پادکست ها به چه معناست؟
تایم شیفت درباره پادکست ها به این معناست که پادکست برخلاف پخش در زمان واقعی، در زمان دلخواه شنونده قابل پخش است. یعنی هر پادکستی که می شنوید، از پیش ضبط شده است. به همین دلیل هر زمان که دلتان خواست می توانید به آن گوش کنید.
این در حالی است که برنامه های رادیویی ساعت مقرری دارند. اگر سر ساعت موفق به شنیدنشان نشوید، از کفتان رفته اند. مزیت دیگر پادکست ها این است که می توانید صحبت ها را جلو یا عقب ببرید یا یک قسمت را چند بار گوش کنید. همچنین در پادکست ها از وقفه پیام های بازرگانی نیز خبری نیست.
دیجیتال مارکتینگ ثامن ارائه دهنده خدمات دیجیتال مارکتینگ در کرمان می باشد. در صورتی که قصد آنلاین سازی کسب و کار خود را دارید به ما مراجعه فرمایید. ما خدمات طراحی سایت، سئو، تولید محتوا برای سایت و شبکه های اجتماعی و طراحی گرافیک را انجام می دهیم. پیشاپیش از حسن اعتماد شما سپاسگزاریم.
عبارات کلیدی: دیجیتال مارکتینگ ثامن – از پادکست (Podcast) چه می دانید؟ – سئو در کرمان – بهینه سازی سایت در کرمان – طراحی سایت در کرمان – طراحی وب در کرمان – طراحی وب سایت در کرمان – بازاریابی اینترنتی در کرمان – طراحی فروشگاه اینترنتی در کرمان – طراحی فروشگاه آنلاین در کرمان – دیجیتال مارکتینگ کرمان – تولید محتوا در کرمان