ممکن است شما هم این سوال را داشته باشید که چطور با استفاده از دامنه و آدرس سایتی که در مرورگر می نویسیم، سایت مدنظرمان در اینترنت ظاهر میشود؟ در پاسخ باید بدانید که اطلاعات تمامی وب سایت ها بر روی کامپیوترهایی قرار دارد که اصطلاحا سرور نامیده می شوند. در این مقاله قصد داریم شما را با نوعی از DNS بنام DNSSEC آشنا کنیم. از DNSSEC چه می دانید؟
هر سرور دارای یک آدرس منحصر به فرد به اسم آدرس IP در شبکه اینترنت می باشد. با این اوصاف برای مشاهده یک وب سایت باید آدرس IP آن را به خاطر بسپارید که کار نسبتا دشواری است. ضمن اینکه با این روش امکان نگهداری یک سایت بر روی هر سرور می باشد و یا باید به ازای هر سایت یک IP هم در نظر گرفت.
به همین دلیل استفاده از دامنه ها برای آدرس دهی وب سایت ها استفاده می شود. اما پس از ثبت دامنه برای این که یک دامین بداند باید به کدام سرور اشاره کند نیاز به سرویس واسطی می باشد که این سرویس DNS نامیده می شود و وظیفه ترجمه نام دامنه به IP را دارد. DNSSEC نوعی خاص از DNS می باشد که به منظور افزایش ضریب امنیت استفاده از سرویس DNS ایجاد شده است که در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت.
چرا DNSSEC؟
هنگام طراحی سرویس DNS بحث امنیتی خاصی در این زمینه مطرح نبود. دلیلی هم وجود نداشت که کسی بخواهد با اطلاعات DNS کلاهبرداری انجام دهد. چرا که اکثر پاسخ های DNS به درخواست های محلی (Local) انجام می شد. به همین خاطر به گونه ای طراحی شده بود که در کمترین زمان ممکن و با دریافت اولین درخواست پاسخ به آن را ارسال کند.
امروزه حملات هک و فیشینگ به عنوان یک خطر همیشگی در شبکه اینترنت وجود دارد و در زمینه سرویس های DNS نیز حملات DNS Spoofing انجام می شود که درخواست های ارسال شده از سمت کلاینت در خصوص یک دامنه را به سروری اشتباه که معمولا سرور هکر می باشد هدایت می کند و این امر می تواند خسارت های جبران ناپذیری به کاربران وارد کند.
DNSSEC که کوتاه شده عبارت Domain Name System Security Extensions می باشد برای این منظور طراحی شده است که درخواست هایی که از طریق کلاینت ارسال می شود در صورتی که به مقصد صحیح (سرور اصلی) رسیدند این مقصد را تایید کند و احتمال نفوذهای بین کلاینت و سرور را از بین ببرد.
DNSEC چگونه کار می کند؟
DNSSEC امضاهای دیجیتال (Digital signatures) و کلیدهای رمزنگاری (cryptographic keys) دی ان اس هایی که معتبر هستند را اعتبار سنجی می کند. هنگامی که DNSSEC بر روی یک DNS zone فعال می شود، دو جفت کلید که key-pairs نامیده می شوند تولید می کند. این کلیدها اساس یک رمزنگاری می باشند.
یک کلید عمومی (Public key) و دیگری کلید خصوصی (Private key) نامیده می شوند. کلید خصوصی به منظور رمزگذاری درخواست های DNS استفاده می شود که این رمزگذاری تنها توسط کلید عمومی قابل بازگشایی می باشد.
کلیدهای عمومی در DNS zone ها و در رکوردی با عنوان DNSKEY لیست شده و کلیدهای خصوصی در نیم سرورهای معتبر (authoritative Nameserver) نگهداری می شوند. از DNSSEC چه می دانید؟
هنگامی که یک زون DNS آپدیت می شود، تمامی رکوردها (اعم از رکوردهای نوع A – MX و … ) توسط رکورد جدیدی به نام RRSIG که کوتاه شده عبارت Resource record signature می باشد امضای دیجیتالی می شوند.
RRSIG بوسیله کدکردن رکوردهای منبع و به منظور کد کردن نتایج ایجاد می شود. سپس هنگامی که درخواستهای DNS ارسال می شوند، سرور DNS درخواستها و RRSIG را دریافت می کند و سپس موارد دریافتی به نیم سرور برای بازگشایی کلید خصوصی توسط کلید عمومی بازگردانی می شوند. اگر کلید عمومی امکان بازگشایی کلید خصوصی را داشته باشد، پس امضای دیجیتالی ارسال شده معتبر است و به DNS zone درستی هدایت شده ایم.
دیجیتال مارکتینگ ثامن ارائه دهنده خدمات دیجیتال مارکتینگ در کرمان می باشد. در صورتی که قصد آنلاین سازی کسب و کار خود را دارید به ما مراجعه فرمایید. ما خدمات طراحی سایت، سئو، تولید محتوا برای سایت و شبکه های اجتماعی و طراحی گرافیک را انجام می دهیم. پیشاپیش از حسن اعتماد شما سپاسگزاریم.
عبارات کلیدی: دیجیتال مارکتینگ ثامن – از DNSSEC چه می دانید؟ – سئو در کرمان – بهینه سازی سایت در کرمان – طراحی سایت در کرمان – طراحی وب در کرمان – طراحی وب سایت در کرمان – بازاریابی اینترنتی در کرمان – طراحی فروشگاه اینترنتی در کرمان – طراحی فروشگاه آنلاین در کرمان – دیجیتال مارکتینگ کرمان – تولید محتوا در کرمان